4633 Views

Nasjonalpark i ytre Oslofjord åpnes for organisert padling

Mai 01, 2023
Hvasser
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Styret i Færder nasjonalpark sier nå ja til organiserte padleturer i området. Dette til tross for at nasjonalparken representerer et av de rikeste livsmiljøene i landet.

Spesielt Tønsberg og Omegn turistforening er glad for dette positive svaret. Fra nå av kan da, på visse betingelser, organisere turer fra fem til 20 deltakere i dette området som strekker seg fra Ormøy i nord til Færder fyr i sør. Nasjonalparken ligger i Vestfold fylke og består av 340 kvadratkilometer fastland, men også øyer og skjær. Havbunnen inngår også under samme reglement.

Sporløs ferdsel

Det er lov å ferdes i en nasjonalpark, men det skal foregå på naturens premisser. I perioden 15. april til 15. juli hekker sjøfuglene og disse skal ikke under noen omstendigheter forstyrres.

Sjekk gjerne miljødirektorates kart for ferdselsforbud langs kysten. Ofte står det også skilt om hvor det er lov å gå i land.

Ærfugl
Ære være: Ta hensyn til hekkende sjøfugl. Her ærfuglhunne. Foto: Oliver Wagenblatt

Krem nasjonal

Tønsberg og Omegn turistforening har allerede planlagt hele ni organiserte padleturer i nasjonalparken. Styret i nasjonalparken har mer dette svart at de setter visse krav til en slik bruk. DNT bes spesielt sette seg inn i noen av øyenes verdifulle områder og da spesielt ta hensyn til sårbare sandenger. Hvis gruppene er større enn 50 deltakere, må foreningen søke spesielt om løyve. Den lokale nettavisen Øyene, melder at  det til enhver tid må tas hensyn til verneforskrifter og forvaltningsplan i knyttet til nasjonalparken. Spesielt fuglelivet skal beskyttes. Når alt kommer til alt er det likevel gitt grønt lys til organisert padling her da styret i Færder nasjonalpark anser padling som en positiv og bærekraftig aktivitet.

kajakk på strand
Strandet: Det er fint å gå i land, men vær varsom og ta hensyn til sårbar natur. Foto: Marte Østmoe

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy