3536 Views

Møt Vidar, vår spaltist på reparasjoner!

Vi har fått på plass nye faste spaltister i magasinet og her på nett! De er alle spesialister innen sitt felt, og i hvert magasin deler velvillig sin kunnskap helt ned på detaljnivå slik at du kan få ny viten og ny kunnskap som påvirker rett inn i din padlehverdag!  I dag møter du Vidar Aasgård, som skriver spalten "Dette fikser du!"

Mars 16, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Vi er stolte over å kunne presentere våre nye faste spaltister!
Det er padlepoeten Hildegunn Dale,
den padlende superfotografen Tomasz Furmanek,
den padlende jegeren Tore Njøten,
og den padlende duden som kan reparare alt, Vidar Aasgård!

Dette fikser du!
I dag møter du Vidar Aasgård, som skriver spalten «Dette fikser du!».
Vidar Aasgård er salgs- og utviklingssjef for Mundal Subsea AS på Radøy nord for Bergen.
Dette er mannen som er mer enn gjennomsnittet interessert i glassfiber, herdeplast, kevlar, og karbonfiber! Han har dette som levebrød i over 30 år, og var lett å hanke inn da vi i PADLING ønsker å hjelpe deg med småreparasjoner, helt ned på detaljnivå.

Steg for steg
Og at det blir på detaljenivå er sikkert, for allerede i den første utgaven av PADLING som kommer nå i mars, vil du finne steg-for-steg prosedyre der alle tips og deltajer for at du lykkes er tatt med! Til og med helt ned på artikkelnummer slik at du lett går i en butikk med handlelisten, og så er du klart til å fikse!

Vidar Aasgård er vår reparasjonsdude! Du finner hans faste spalte «Dette fikser du!» i alle årets magasinutgaver, pluss her på nett! Foto: privat.

Kjølstripe
I marsutgaven av magasinet PADLING skal vi skifte kjølstripe, eller sette på en kjølstripe dersom du ikke allerede har en. Kjølstripen beskytter kajakken din, så om du er en padler som liker å gå på land der det er sand, stein, rur og fjellsatte partier, vil en kjølstripe være til svært god nytte for å beskytte skroget.

Det finnes kjølstriper du kan lime/smelte på, og det finnes kjølstriper i GRP, som vi skal bruke i dag. GRP står for glassfiber armert polyester, og er noe så enkelt som en smal remse med vevd glassfiber som limes på langs kjølen din. Dens store fordel er at du får den skikkelig tettsittende til kajakken, også i det ellers vanskelige området mot endene der skroget begynner å bøye seg.

I løpet av våren og forsommeren vil du også få hjelp til å fikse en brekket padleåre eller hjelp til å rubbe kajakkdekket ditt slik at det atter skinner!

Har du brekket padleåren? Vidar hjelper! Foto: Laila Reigstad

 

Ikke vanskelig, ikke dyrt
I denne faste spalten vil vi altså komme med konkrete løsninger til vedlikehold av kajakk og padleutstyr. Ingenting av det vi tar med i spalten er vanskelig, ingenting er særlig dyrt, og alt gir mestringsfølelse og et flott resultat. Vi hjelper deg trinn for trinn, i tillegg til at du får en liste med det du trenger og hvor du får tak i det. Det er nemlig masse du kan gjøre selv! Dette fikser du!

Spalten er sponset av butikken med uante mengder dingser for oss padlere: Biltema!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy