3855 Views

Midt i landet, midt i smørøyet

September 20, 2023
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Skal du få med deg ei padlehelg i 2023, da er svaret Rangøysamlinga.

Det er Trondhjem- og Molde kajakklubb som skriver dette. Kommende helg inviterer de både padleamatører og profesjonelle. Rangøya ligger på kysten av Nordmøre rett utenfor den spektakulære Atlanterhavsveien. Strekningen er også kalt vår nasjonale turistvei og det av gode grunner. 

Flater ut: Leif Tofte nyter flate passasjer. Foto: Rangøysamlinga

Når du kommer kjørende her er det ikke målet som gjelder, men broene som fører deg fra øy til øy, over nakne knauser og gjennom et unikt kulturlandskap. Av reiseoperatører blir veien ofte kalt verdens vakreste bilreise. Det er imidlertid ikke bilen som er ditt hovedtransportmiddel. Framme på Rangøya er det kajakken som gjelder.

I løpet av helga kan du melde deg på kurs både for nybegynnere og viderekomne. På programmet står både bråttpadling- og navigasjonspadling. Det er både langturer og lavterskelturer.

Rangøysamlinga
Samles på nytt og på nytt: Rangøysamlinga er som navnet tilsier, nettopp ei samling og en unik mulighet til å treffes på tvers av klubber i regionen.  Foto: Rangøysamlinga

Tar vare på hverandre

Arrangementet er, som navnet tilsiser, en samling, og åpner derfor for private initiativ der et lov å være impulsiv og legge ut på små utflukter på egenhand eller sammen med gamle og nye venner. Ifølge produktkontrolloven og internkontrollforskriften er det arrangøren som har det overordnede ansvaret for HMS, men hver deltaker oppfordres å, til en hver tid, ta hensyn til egen kapasitet og ferdighetsnivå.

I godt selskap

Deler av skjærgården rundt Rangøy er relativt skjermet for tidevannsstrømmer og brytende havdønninger. Dette er en av mange fordeler ved å samles her. En annen fordel er tilgangen til overnatting ved Ranøyø rorbu drevet av engasjerte Inge og Marit Rangøy.

Det finnes overnattingssteder med mer luksus og det finnes mulighet for å slå opp telt. Samlingen har plass til over 100 deltakere og alle er velkommen til å kose seg med baccalaomiddag lørdag kveld.

Har du ikke egen kajakk kan du leie utstyr ved Averøy UK Sjøsport. 

Sesongen er med andre ord ikke over. Kanskje er det nettopp nå den begynner? Bare spør Trondhjem– og Molde kajakklubb.

rangøysamlinga, Molde
Sammen og aleine: På Rangøysamlinga kan du padle sammen med andre, men også være litt aleine.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy