2213 Views

I trykken!

Årets første utgave av magasinet PADLING er nå i trykken! Det detter ned i din postkasse om rundt 1,5 uke, og i starten av april finner du det i Narvesen-kioskene!

Mars 15, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Hurra!!! Årets første utgave av magasinet PADLING er nå i trykken!
Vi er inne i 20-årsjubileet til magasinet Padling og dette er et år der vi tar tak!
Ny redaktør, nye nettsider, ny type innhold, nye faste spaltister og nye samarbeidspartnere!
Selv om mye har skjedd siden 2002 så er det noe som er det samme nå som da: Padling er det eneste magasinet i Norge dedikert i sin helhet til padling!

Vi i Padling søker å ta pulsen på det som rører seg fra sør til nord, rapportere fra padlefestivaler, gi deg oversikt over sommerens padlearrangementer slik at du kan legge opp ferien deretter, møte klubber på hjemmebane, inspirere til padlesteder og aktiviteter, ta opp tyngre tema, og passe på at vi alle lærer noe nytt og utvider padlehorisonten!

 

Nytt innhold i magasinene!
Når det gjelder magasinet, så vil det komme fire utgaver i år. De kommen nå om 1,5 uke, og i mai, juni og september. Hvert magasin vil ha et overordnet tema med bidrag både fra redaksjonen og fra frilansere. Temaet i dette første magasinet er bredden i PadleNorge. Det betyr at du kan få inspirasjon og gjerne lære noe nytt innen kajakkpolo, packraft, surfski, parapadling, utriggerpadling og brottpadling!

Her er glimt fra noe av det du kan lese om i årets første utgave av padling: Brusende brottpadling, stille nattfiske med Hawaiislynge, hygge i Blindleia, actionfylt kajakkpolo og en stor guide til packraft!

Ny redaktør!
Den nye redaktøren Laila Johanne Reigstad, er aktivitetsleder hav og helårspadler, med base i Øygarden vest for Bergen. Hun har bidratt med artikler i Padling siden 2015, og ble i januar i år ansatt i 50 prosent stilling som redaktør for magasinet og nettsidene du er inne på akkurat nå.
Kanskje kjenner du til «Alt nybegynneren trenger å vite om havkajakk», en lettlest oppslagsbok for nybegynneren, som Reigstad gav ut sammen med MedieVekst AS, eieren av magasinet Padling, høsten 2021.
Reigstad har bakgrunn som forsker ved Universitetet i Bergen og har doktorgrad i kreftrelatert molekylærbiologi. I tillegg til å være redaktør, driver Reigstad eget friluftsforetak på syvende året, der padling på helårsbasis er hovedaktiviteten. Magasinet du snart kan holde i hånden er hennes første, og hun gleder seg til å lede videreutviklingen av både magasin og nettsider!

Den nye redaktøren Laila Johanne Reigstad, er aktivitetsleder hav og helårspadler, og holder til ved Nordsjøens bredder i Øygarden vest for Bergen. Hun ble i januar i år ansatt i 50 prosent stilling som redaktør for magasin og nettsider.

Nye faste spaltister!
Vi har fått på plass nye faste spaltister! De er alle spesialister innen sitt felt, og deler velvillig sin kunnskap helt ned på detaljnivå. Du vil møte den padlende poeten Hildegunn Dale, den padlende superfotografen Tomasz Furmanek, den padlende jegeren Tore Njøten, og den padlene byggmester Bob som hjelper deg til å fikse kajakk og utstyr, Vidar Aasgård. Du møter de alle når du nå begynner å bla deg gjennom det første magasinet!

Nye nettsider!
Her på nettsidene har det allerede skjedd mye nå i jubileumsåret! Det kommer nytt stoff flere ganger i uken så om du vil bli oppdatert på det som skjer i PadleNorge så er det bare å klikke seg innom jevnlig. Her finner du nyheter, intervjuer, artikler, tips og råd fra eksperter, inspirasjon, underholdning, og nytt fra samarbeidspartnerne. Her på nettsiden vil du også finne nyhetsrelatert stoff som ikke havner i magasinene.

Nye samarbeidspartnere!
Høsten 2021 startet vi opp samarbeid med tre nye aktører, som alle er opptatt av trygg padleglede! Først ut er Norges padleforbund, vårt øverste organ og som ønsker seg gode læringsmiljø i robuste klubber. De er helt klart en naturlig samarbeidspartner, som vi er svært glade for å ha med! Redningsselskapet har lagt merke til at vi myke trafikanter har øket veldig i antall og er en naturlig samarbeidspartner ettersom de i 130 år har reddet folk i nød på havet, og nå har tilpasset både medlemskap og redningsteknikker for oss som padler. Både Padleforbundet og Redningsselskapet har egne faste spalter i alle årets magasiner.
Vi har startet samarbeid med Garmin, som leverer oss trygghet gjennom satellittkommunikasjon med nødknapp når vi padler steder der mobil ikke strekker til.

 

Ta kontakt!
Vi vil holde deg oppdatert og for å kunne det så er det veldig hyggelig om nettopp du sender oss en epost om det som rører seg i din padlehverdag! Det kan være at klubben din skal arrangere en padlesamling og dere har lyst å få denne inn i Padlings oversikt over sommerens padlearrangementer, det kan være at du har padlet et spennende sted og har lyst å fortelle om det eller selv skrive en artikkel om det, det kan være nyheter fra din padlekrets, eller du kan sende oss forespørsler om temaer du har lyst til å lese og lære om. Redaktøren når du på laila.reigstad@gmail.com. Gleder oss til å høre fra deg!

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy