2450 Views

I mørket er alle katter grå – bruk refleks

Oktober 18, 2023
å padle i mørket
Skrevet av:

Marte Ostmoe

19.oktober er refleksens dag. Kampanjen er ment for trafikk på land. Men også vi som ferdes på vannet må gjøre oss synlige. 

Gul, orange og rød er farger som synes best på hav og vann. I tillegg er det lurt med reflekser. Plasser dem på strategiske steder slik at de er synlige for andre fartøy, men samtidig ikke forstyrrer ditt eget nattesyn. Lim refleksene på åre, på lue, skugge, hatt eller hjelm og selvfølgelig også på selve kajakken. Med reflekser av merke «radar» kan du oppdages før du i virkeligheten synes. Som navnet tilser, vil båtenes radar fange deg opp. 

Å synes i mørke
Lanterne eller lykt: Pass på ditt eget nattesyn, men se til at andre båtførere ser deg. Foto: Frode Stokkeland

Per åre anbefales det å montere 12 reflekslapper. Tre på hvert padleblad. Med hjelp fra redningsselskapet er refleksene utførlig testet og anbefales sterkt.

Målet med en nasjonal dag der vi hyller refleksen, er å få flere til å benytte refleks i trafikken – dette for å forhindre ulykker. Dagen arrangeres av Trygg Trafikk. – Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd, sier de.

 

– Jo mer refleks, jo bedre!

Sort katt over veien

I anledning kampanjen har Trygg Trafikk bedt Maud Angelica Behn om å designe sin egen refleks. Resultatet er en sort katt med tre øyne. Refleksen produseres både som en myk brikke og som et bånd som kan festes rundt armen. Katter er ikke glade i vann, men som reflekser kan de fint bli med på padletur.

Trygg med katt: Refleksdesig
Trygg med katt: Refleksdesign av Maud Angelica Behn. Produktet er en del av Trygg Trafikk sin markering av refleksens dag 19. oktober. Foto: Trygg Trafikk

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy