2065 Views

Den optimale kajakkfargen 2024

Januar 22, 2024
Hanne Telling DesignKayaks
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Interiørbransjen sier brunt. Klesbransjen svarer med fersken. Hva er årets farge på en kajakk? 

Gult er den fargen som gjør deg synlig. Men også tyrkis er praktisk – nærmere bestemt cyan. Oransje og rød synes godt på vannet. Hvilke andre hensyn tar vi når vi velger farge på båten vår? Forskning.no kan fortelle at fargevalgene vi tar kan være kulturbetinget. Kjønn, alder og sågar nasjonalitet spiller en stor rolle her. Er ikke smaken så personlig likevel?

Grønn av misunnelse

Noen universelle koder finnes det dog. Mange assosierer en gulgrøn farge med mugg, forråtnelse og gift. Forskerne kan ikke si sikkert hva som gjør at noen liker visse farger bedre enn andre. En evolusjonær teori sier at kvinner liker rødt fordi det er dem som har hatt i oppgave å samle frukt, og mange typer frukt er røde når de er modne.

 

kajakker i farger
Velg synlighet. Flotte kajakker er like fristende som drops, men hvis målet er å synes, da må vi velge sterkt! Foto: Tine Raisbæk

Estetisk dimensjon

Ved påsketider i fjor postet vi en sak om fargenes kraft og lot Redningsselskapet komme til ordet. Sterke, klare farger. Gjerne gul og oransje! Men kan vi velge noe annet og fortsatt padle trygt? – Ja, mener Hanne Telling. Hun er medeier i det danske selskapet DesignKayaks og gir kundene sine en rekke muligheter og fargekombinasjoner. Hanne mener at fargen vi velger kan være med på å gi padleopplevelsen en ekstra, estetisk dimensjon. Per dags dato kan hun likevel ikke si hvilken farge som skiller seg ut som padlernes favoritt. Interiørbransjen har talt. Klesbransjen har valgt fersken. Padlere ser ut til å ta egne, individuelle fargevalg.

Blått til lyst: Mange liker fargen blå. Den minner oss om himmel og hav. Foto: Vegard André Olsen

Coverfoto: DesignKayaks

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy