6304 Views

Bølgefestivalen 15-17. oktober i Nevlunghavn!

Oktober 18, 2021
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

For en padlehelg!
Padlesiden.no og magasinet Padling var invitert da hele 217 entusiastiske padlere møttes på Bølgefestivalen i Gurvika ved Nevlunghavn i helgen!
Festivalen var koronastengt i 2020, så her var mye glede over å endelig kunne møtes igjen for både padling og skravling!

Bølgefestivalen arrangeres av kajakk- og utstyrsforhandleren Eian Fritid i Mjøndalen, og innehaver Hege Eian drar i gang et imponerende maskineri av turledere, registreringer, kajakk- og draktutleige, skjemaer, HMS, festivaltelt, butikk og varme griller!
Festivalen er lagt til Gurvika like ved Nevlunghavn, der padlerne bor i hytter, biler, og telt enten inne på området til Stiftelsen Gurvika, eller på nabostranda Oddane Sand.
Under hele festivalen har Eian Fritid flyttet butikken sin fra Mjøndalen til eget lokale på festivalområdet. Der kunne man i år møte representanter for Palm og Hilleberg.

 

På festivalen tilbys det mange ulike kurs, med ulike vanskelighetsgrader. Som padler så plukker du de kursene du har lyst på. I år var det to brottpadlingskurs med ulike nivå, det var bølgekurs for å lære effektiv padling i bølger, det var mulighet for å delta på to BCU-kurs, og rullekurs i deiligt varmt basseng, både for nybegynner og øvet. I tillegg var det turpadling både med kort padlerute i skjermet farvann, og med en lang eksponert padlerute. Søndag ble det også arrangert turen «Gøy på vannet», en tur der deltakerne styrer øvelser og innhold.

 

Mange av deltakere på Bølgefestivalen kommer igjen år etter år fordi dette området har veldig flotte forhold for brottpadling. De deltar ikke på kursene, men padler egne turer. I helgen var det rundt 12 slike uavhengige turgrupper utpå samtidig med de organiserte oppsettene.

 

Festivalen startet fredag ettermiddag med registrering, velkomst og HMS-informasjon i festivalteltet.
Redningsselskapet ved Matt Skuse gjennomgikk HMS med de erfarne turlederne og kursholderne, og hadde ansvaret for å koordinere kommunikasjonen mellom land og gruppene utpå sjøen både lørdag og søndag. Alle ble registrert på vei ut og ved retur på ettermiddagen.

 

Lørdag startet opp med sol og vind. Nokså mye vind! Det gjorde at en del av arrangementene ble lagt litt om både med tanke på hvilket område turen ble lagt til og hvor lenge de var på sjøen.

 

 

Vinden gav mulighet for heftig brottpadling, men enkelte steder ble det for heftig til at man padlet dit. Det var mange lykkelige padlere som kom i land lørdag og fortalte til padlesiden.no om mestring av bølger og trivsel i kajakken i mer krevende forhold enn tidligere prøvet. Så er det jo også sånn at man håper på bølger på Bølgefestivalen!

 

 

 

 

Lørdag kveld var det samling i festivalteltet med presentasjon av Norges Padleforbund og deres nye nettsider ved visepresident og padler Knut Kjelsås. Etterpå fikk vi i padlesiden.no og magasinet Padling en halvtime til å presentere vår nye planer nå som vi går inn i jubileumsåret 2022 der magasinet Padling fyller 20 år, og der det kommer ny redaktør, ny type innhold på nettsidene og i magasinet, og der vi starter samarbeid med Norges Padleforbund og Redningsselskapet.

 Det er første gang i magasinets 20-årige historie at vi samarbeider med disse to aktørene, noe vi gleder oss til å utvikle!

Vi har jo alle tre til felles at vi ønsker padleglede under trygge forhold!
Søndag var det klar for nye kurs i brottpadling, bølger og rulling, samt både organiserte turer og private turer. Vinden hadde stilnet helt av. Det gjorde at noen ble glad mens noen savnet lørdagens forhold! Solen skinte og varmet. Man glemte helt at vi var midt i oktober!

Bølgefestivalen 2021 var en meget hyggelig helg lagt til et sted med supre padleforhold og arrangert av det supre teamet på Eian Fritid!

Tusen takk for at vi ble invitert til Bølgefestivalen!
Og takk til alle dere som kom innom vår stand på festivalen, både for å tegne abonnement på bladet/digital tilgang, og alle dere som kom med ideer, invitasjoner og ønsker for innhold i magasin og på www.padlesiden.no.

 

Nyt bildene i denne omgang, det vil komme film fra festivalen om litt!
Bare til å glede seg!

   

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy