1185 Views

Termosvann til hanskene

I sist nummer skrev jeg at jeg fryser lett på hendene. Her vil jeg komme med et tips jeg lærte ute på en holme en iskald vinterdag. Det er like enkelt som det er virkningsfullt. En kamerat hadde med en termos ekstra med varmt vann, tok hanskene mine og helte dette oppi og tømte ut «Ta på deg hanskene nå!». Det var en enorm forskjell for de frosne fingrene mine å komme ned i varme hansker.

Mars 09, 2020
Skrevet av:

Hallvard Torp

Ta med en termos med varmt vann, enten oppkokt eller det varmeste du har i vannkranen. Før du tar på (de kalde) padlehanskene heller du en skvett vann nedi hver hanske og rister litt på dem. En halv desiliter i hver pleier å gjøre susen. Hell ut det varme vannet og ta på hanskene umiddelbart. Dette gir akkurat nok varme til at mine fingre ikke trenger en halvtime for å få tilbake følelsen etter baksing  med kajakk og luker i fjæra før tur.

Dette kan så gjentas på vannet om du blir kald igjen eller for eksempel etter en matpause på land der jeg ofte bruker andre votter enn padlehanskene. Ved pause er det også lurt å legge hanskene mellom vesten og brystet. Det er utrolig hvor  stor forskjell det er å ta på seg hansker som bare er litt varmere enn sjøvannet.

LES OGSÅ: Dekksrigg for brottpadling eller vinterpadling

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy